Skip to main content

Afspraken vervangen in persoonlijke agenda (versie 3.5.5)

Rooster-afspraken vervangen in Google Agenda

Een hele fraaie mogelijkheid van Applicura's Roosterplanningsysteem voor Medisch Specialisten is dat het rooster (dienstrooster en werkschema) in één keer ingevoerd kan worden in de persoonlijke agenda van de medisch specialist. Deze afspraken uit het rooster kunnen in vrijwel alle gangbare agenda-pakketten geimporteerd worden, maar in de praktijk is het vooral MS Outlook en de Google Agenda. Is dit rooster eenmaal geimporteerd in de persoonlijke agenda, dan synchroniseert de agenda ook simpelweg naar de iPhone of ander type Smartphone van de medisch specialist.

v355 vervanggoogleagendaRoosters van Medisch Specialisten wijzigen echter nogal eens en het was dan ook een doorn in het oog dat bij een nieuwe import de nieuwe, gewijzigde afspraken, naast de oude afspraken terecht kwamen in de Google Agenda (Outlook herkende automatisch dat de nieuwe afspraken vervangingen waren van de oude). In versie 3.5.5 is dit nu opgelost en worden gewijzigde afspraken keurig vervangen (ipv toegevoegd) in de Google Agenda.

De iCal (ICS) export van het dienstrooster/werkschema is nu ook de standaard keuze geworden, vanwege deze prettige verbetering! Daarnaast ondersteunt het systeem de CSV-bestandsindeling waarmee afspraken in één handeling geimporteerd kunnen worden in de agenda.