• Websites 2 1200px
  • Websites 1 1200px

googleanalytics logoGoogle Analytics is het webstatistiekpakket van Google: het pakket meet hoeveel mensen uw site hebben gevonden. Ook vertelt het u wat bezoekers hebben gedaan en hoe lang ze zijn gebleven. Analytics verzamelt alle relevante gegevens die u nodig hebt om uw website te verbeteren. In onderstaande video’s leert u alles over de belangrijkste instellingen en functies en gaan we uitgebreid in op het analyseren van de data, zoals bezoekcijfers, doelen en  zoektermen.

Hieronder een aantal videolessen voor redacteuren van websites die met Google Analytics de bezoekers aan de website willen analyseren. U zult hiervoor een Google Account door moeten geven aan Applicura, waarna wij dat account toegang zullen geven tot de Google Analytics omgeving voor uw website.

Introductie Google Analytics

Op Youtube zijn talloze filmpjes te vinden over Google Analytics, hieronder een tweetal dat een goede introductie geeft van de mogelijkheden voor web-redacteurs

Google Analytics - InterfaceEen rondleiding door de interface van Google Analytics (Engels).
Video 1 - Google Analytics Interface Tutorial
Google Analytics -Belangrijkste statistiekenEen introductie in de belangrijkste statistieken die Google Analytics verzameld over de bezoekers aan de website (Engels).
Video 2 - Google Analytics Statistics Essentials

 

ict oplossingen

Login