• Websites 2 1200px
  • Websites 1 1200px

joomlalogohorzcolorslogan 53pxDe populairiteit van Joomla! 1.5 heeft het cms-systeem voornamelijk te danken aan de intuïtieve interface en de grote hoeveelheid componenten die beschikbaar zijn. Met Joomla is het  mogelijk een uitgebreide, goed ogende, website te maken, of het nu gaat om een simpele website of een complete bedrijfsportal.

Hieronder een aantal videolessen voor redacteuren van websites die met het Content Management Systeem Joomla! versie 1.5 ontwikkeld zijn.

Introductie Joomla! 1.5

Inleiding Joomla! 1.5Informatie over de achtergrond van Joomla! versie 1.5.
Video 01 - Inleiding Joomla! 1.5
Rondleiding Front-EndMeer over de standaard voorkant-template van Joomla. Leer meer over nieuwsberichten, de poll, het login-formulier, de menu-blokken, weblinks, de news- en rss-feed, het topmenu en de zoekfunctie.
Video 06 - Rondleiding Front-end
Rondleiding Back-endMeer over de achterkant van Joomla. We nemen de belangrijkste onderdelen voor het beheer van uw Joomla-site met u door. Bijvoorbeeld de artikelendatabase, de frontpage manager, de categoriemanager, de beeld- of mediamanager, het taalbeheer en de usermanager.
Video 07 - Rondleiding Back-end

 

Voor redacteuren van een Joomla! website

 Artikelen toevoegenIn deze video vertellen we u hoe u een nieuw artikel kunt vormgeven en deze vervolgens online publiceert. Mét afbeelding natuurlijk.

Secties en categorieënEen website is gebaat bij een duidelijke indeling en navigatiestructuur. Deze structuur legt u vast in secties en categorieën. Kortom, we gaan aan de slag met de Section Manager en Category Manager.
Video 11 - Secties en categorieen
Menu's toevoegenDe navigatie gebeurt voor een belangrijk deel met het hoofdmenu aan de rechterzijde van de standaard Joomla-template. In deze video leggen we u uit hoe u deze aanpast en menu’s toevoegt.
Video 12 - Menu's toevoegen
Secties en categorieënVoor veel beginnende Joomla-gebruikers zijn secties en categorieën verwarrende begrippen. Deze videoworkshop behandelt de hoofdstructuur van Joomla en legt uit hoe u uw eigen Joomla-site een doordachte structuur geeft.
Video 23 - Secties en categorieen

 

Bovenstaande videotutorials zijn ontwikkeld door PCM en kunnen afgespeeld worden met Apple QuickTime. Bovenstaande videotutorials zijn een selectie van alle videotutorials voor Joomla! 1.5

 

 

ict oplossingen

Login